Appon keresztül követhetik a kínaiak, hogy koronavírussal fertőzöttek közelében vannak-e

A kínai állam kiadott egy új appot, amivel figyelmeztetnék a felhasználókat, ha közel kerülnek koronavírussal fertőzött emberekhez. A kínai állami hírügynökség szerint a Close Contact Detector nevű app QR-kód szkennelésével teszi lehetővé a státusz ellenőrzését. 

Ezután átirányítják őket, és meg kell adniuk a nevüket, kormányzati azonosítószámukat, majd más azonosítószámaikat ellenőrizhetik. Az app a közösen dolgozó, egy házban élő vagy egy teremben tanuló embereknek ideális, illetve az egészségügyi dolgozóknak és a tömegközlekedőknek is. Ha az app a közelben fertőzöttként nyilvántartott embert érzékel, azt javasolja majd a használónak, hogy maradjon otthon.


A kockázatelemzés mikéntje ismeretlen, de számos hatóság támogatja az app megbízható működését. A magánszférát persze nem igazán tartja tiszteletben az app, és az állami megfigyelést megint új szintre emeli. Megy a vita, hogy a koronavírus elleni küzdelem vagy a magánszféra a fontosabb.

Fotó: AP

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?