Plague Inc.: Kína a koronavírus miatt tiltotta be a játékot

A Plague Inc. című játékban a cél, hogy megfertőzzük a világot. Kínának pedig ez valamiért nem tetszik, ezért hatalmi szóval élt az ország vezetése. 

Létezik egy Plague Inc. című mobilos játék, amiben az a feladat, hogy minél jobban lefertőzzük az emberiséget gonosz vírusokkal. Azonban a koronavírusra való tekintettel az alkalmazásnak távoznia kellett a kínai App Store kínálatából. A döntést a Kínai Kibertér Felügyelet hozta meg, és természetesen a játékot fejlesztő Ndemic Creations is kommentálta. Azt írták, hogy most értesültek a helyzetről, miszerint termékük illegális tartalmakat foglal magában, ezért nem forgalmazható. Úgy fogalmaztak, hogy a helyzet irányítása teljesen kicsúszott a kezükből, utalva arra, hogy nem a saját döntésük alapján tűnt el a Plague Inc. a kínálatból. Azt is közölték, hogy igyekeznek felvenni a kapcsolatot a kínai kibertér adminisztrációval annak érdekében, hogy minél hamarabb közös megoldásra jussanak.


Biztosították a felhasználókat, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy ennyi volt az egész játék, továbbra is frissítik, és korlátozás nélkül használható mindenütt, ahol nincs tiltva. Érdekesség, hogy januárban Kínában jelentősen megnövekedett a Plague Inc. népszerűsége, olyannyira, hogy az Apple Store legjobb bevétellel rendelkező címét is elvitte. Ekkor történt az, hogy az Ndemic kiadott egy nyilatkozatot, miszerint törekednek arra, hogy minél élethűbben modellezzenek, de ettől függetlenül ez csak egy játék. Az viszont nagyon fontos adalék, hogy az alapítót 2013-ban meghívták egy egészségügyi konferenciára is, hogy egy ilyen játék miben tudná segíteni az emberek tájékozódását és tájékoztatását.

Címkép: PCMag

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?