Geely Icon: itt a koronavírus ellen védekező kínai autó

A Geely Icon arra lett hangolva, hogy ne kelljen maszkban ülni a járműben, a koronavírustól rettegve. 

Geely Icon egy kínai SUV, amire pillanatok alatt harmincezer előrendelés érkezett, és nem azért, mert olyan a teljesítménye, vagy annyira olcsó. Sokkal inkább az jelenti a motivációt a vásárlók számára, hogy a gyártó rekordidő alatt fejlesztette ki az N95 certifikációval rendelkező intelligens légtisztító rendszert. Ennek lényege, hogy a légkondicionáló berendezésen keresztül izolálja és eliminálja az utastérbe bejutni igyekvő káros elemeket, mint amilyen például a koronavírus. Tekintve a témával kapcsolatos jelenlegi helyzetet, mindezek tükrében nem csoda, hogy Kínában nagy az érdeklődés az autót illetően.


Ami a Geely Icon egyéb ismérvei közé tartozik, az a 1,5 literes négyhengeres turbós benzinmotor, amit egy 48 voltos lágyhibrid rendszer egészít ki. A 190 lóerős, 300 Nm nyomatékú erőforrást egy duplakuplungos, hétsebességes automata váltó egészíti ki, melyek 7,9 másodperc alatt gyorsítja a kasznit álló helyzetből 100 km/h-s sebességre. A fogyasztás így 5,7 liter körül alakul, de itt most tényleg a légtisztítás a nagy okosság, ami sokakat vonz. A koronavírus amúgy is sokakat foglalkoztat, és ahogy látható, hamarosan belép a magyar határon belülre is. Ez pedig már most sokakat arra késztet, hogy tartós élelmiszereket vásároljanak, maszkokat szerezzenek be, és kézfertőtlenítőt vegyenek. Aki pedig nagyobb biztonságot szeretne, az vegye meg a kínaiak autóját.

Címkép: Paul Tan

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?