Citroën Ami: akár 14 évesek is vezethetik a kisautót

A Citroën Ami a rendkívül idegesítő mopedautók kategóriájában lépne piacra, ám mégis egészen más szempontokat képvisel. 

A mopedautókat már ismerjük elég jól, hiszen a maguk lassú, de annál hangosabb módjukon előfordulnak hazánk útjain is. Csekély előnyeik között említhető, hogy segédmotoros jogosítvánnyal vezethetőek és apró méretük miatt könnyű velük parkolni. A Citroën Ami is hasonló járgány, leszámítva azt, hogy egyébként teljesen más, hiszen eleve a hajtás is elektromos. A kétüléses Ami mindössze 2,41 méter hosszú, technikailag pedig egy négykerekű motorbicikli, ami azt jelenti, hogy országtól függően 14 vagy 16 éves kortól már hajtható. Az már más kérdés, hogy ki mennyire szeretne 14 évesek autóban látni, de ebbe most ne menjünk bele.


https://youtu.be/74VfCw1FE2s

A Citroën kétféle fizetési móddal szállítja majd a járművet, így megvehetjük egy összegben, 6.000 euróért, ami a forint éppen aktuális állapotától függően valahol kétmillió környékén van. Illetve lesz majd percalapú, és havidíjas kölcsönzés, melyeknél előbbi, 026 euró/perc, utóbbinál pedig 19,99 euró/hónap, miután letettünk 2919 eurót alapnak. A Citroën Ami kapcsán érdemes elmondani, hogy végsebessége 45 km/h, hatótávolsága pedig 70 km, amit az 5,5 kWh-s akkumulátorokból tud megfutni. Jóllehet, túl messzire így nem jut, de feltételezhető, hogy a napi rutint simán teljesíti, ráadásul egy 220 voltos fali csatlakozásból három óra alatt fel lehet tölteni. Az előrendeléseket március 30-tól várja a francia gyártó, míg az első darabok valamikor júniusban kerülhetnek új gazdáikhoz.

Címkép: engnews24h

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?