Rejtély, hogy mi lesz a Huawei új csúcslapkájával

Egy ideje már pletykálnak a Huawei Kirin 1020-as csúcslapkájáról, amely az 5 nm-es technológiának hála akár 50 százalékos teljesítménynövekedést is hozhat magával. Integrált 5G modemről és Cortex-A77-es magokról is lehetett hallani.

Kínai források szerint azonban valójában már Cortex-A78 magokat kap a Kirin 1020, ami azért érdekes, mert azok még nem is érhetőek el. Az Apple és a Huawei új lapkáit elvileg az idei második negyedévben kezdheti gyártani a TSMC, de addigra a Cortex-A78 nem valószínű, hogy elkészül.


Egyes vélemények szerint a Huawei idén két 5 nm-es lapkát is akar, így lehet, hogy csak a jövő évi csúcsszériába jön el a Cortex-A78-alapú megoldás. Azt mindenesetre jelzi a dolog, hogy a Huawei meg akarja előzni a Qualcommot és a Samsungot, már csak az a kérdés, hogy az amerikai kormány mekkora akadályt gördít a kínai óriás elé.

Fotó: Wccftech

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?