Egyre nehezebb lesz a Play Áruházon kívülről appot telepíteni

Az emberek mindig is szerettek az androidos készülékekre olyan appokat feltelepíteni, amelyek nem voltak elérhetőek a Google Play Áruházban. A Google azonban úgy döntött, hogy ezt meggátolja azokon a mobilokon, amelyek az Advanced Protection program résztvevői. 

Ez a program fokozott biztonságot igyekszik garantálni azoknak a felhasználóknak, akik érzékeny területeken (média, politika, üzlet) dolgoznak, tevékenykednek. A változtatások keretében az Advanced Protection már alapból bekapcsolja a Play Protect appszkennelőt. Ez naponta 100 milliárd appot ellenőriz, kártevők után kutatva.


A mostani két intézkedéstől azt reméli a Google, hogy a személyes és az üzleti fiókok, és azokban lévő információk is nagyobb biztonságban lesznek. Persze külső alkalmazásbolttal vagy ADB-n keresztül még mindig ki lehet játszani a korlátozásokat.

Fotó: Android Police

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?