Kranio: egy hangszóró, ami a Mad Maxben is simán elmenne

Ha mindig is úgy voltál vele, hogy az életedből már semmi más nem hiányzik, csak egy hiúzkoponyás hangszóró, akkor a Kranio érdemes a figyelemre. 

A Kickstarter egyaránt csodálatos lelőhelye az értelmes és elborult projekteknek, melyek jelentős része szépen elsikkad a tömegek érdektelenségében, de olyan is akad, ami íves karriert fut be. Nem tudjuk, a Kranio melyik lesz a kettő közül, de az biztos, hogy ritkán lát az ember olyan Bluetooth hangszórót, ami egy hiúzkoponyában lakik.


Kép: Kickstarter

Maga a koncepció egy Alan Wong nevű designer fejéből pattant ki, aki úgy érezte, a mai hangdobozokból hiányzik a lélek, nem sugároznak semmiféle egyediséget, és ezen változtatni kell. Ezért gondolta úgy, a hiúz feje lehet a megfelelő alapanyag önnön kreativitásának kiteljesítésére.

Kép: Kickstarter

De még mielőtt bárki kitörne az önként vállalt karanténból, hogy elégtételt vegyen az állatokat lemészárló emberen, természetesen a koponya nem valódi hiúztól származik. Csupán egy replika, ám abból kimondottan élethű, igaz, Alan korábban gondolkodott T-Rex és kardfogú tigris koponyán is.

Kép: Kickstarter

A kézzel festett, és sorszámozott hangszórók fontos tulajdonsága a Bluetooth 5.0 és a 15 méteres hatótáv, valamint a 10 wattos teljesítmény. A 2 kg súlyú eszköz várhatóan április 20-án kerül gyártásba, és május 20 körül kezdődik a kiszállítás. A közösségi kalapozás során már összegyűlt a kívánt összeg, és egyébként 270 dollárért juthatnak hozzá az adakozók a Kranio nevű hangszóróhoz.

Címkép: Kickstarter

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?