Valósággal hasít az okosórák piaca

A legújabb piacelemzés szerint az okosórák piaca éves szinten átlagosan 14,5 százalékkal nő majd 2019 és 2024 között, mígnem évi 108,91 millió ilyen viselhető eszköz talál gazdára. 

A keresletnövekedés hátterében részben az áll, hogy egyre nagyobb az igény a fitneszes és egészségügyi követést támogató funkciókra. Ezt pedig csak tovább fokozta a koronavírusjárvány hatása.


A szakértők szerint egyre nagyobb hangsúlyt fektet majd az ágazat az egészségkövetésre és a klinikai szintű technológiák bevezetésére. Egyre nagyobb lesz a figyelem továbbá az egészségügyi adatok begyűjtésén és kezelésén. A szakemberek szerint a növekedés 2024-ig biztosan folytatódik majd, az emberek főleg súlykezeléshez, lépésszámláláshoz vagy edzéskövetéshez használják ezeket a termékeket, amelyek egyre alkalmasabbak akár a mobilok átmeneti kiváltására is, és az okosotthonok szervesebb részeit képezhetik a jövőben. A felhasználók számára azonban a „klasszikus” funkciók is fontosak, mint a zenevezérlés, értesítések kezelése, mobilfizetés és ébresztők.

Fotó: CJKnowsTECH

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?