Feleslegessé válhat a jailbreakelés

Az Apple operációs rendszerének sok pozitív tulajdonsága van, de egyértelműen nem olyan sokoldalúan testre szabható, mint az Android. Az appok telepítése sem olyan szabad természetű, de most érkezett egy új módszer, amivel az App Store-on kívülről is telepíthetőek appok.

Ezeket ráadásul nem tudják visszahívni, távolról törölni, sőt, még jailbreakelni sem kell a használatukhoz. A megoldás az AltStore, ami egy ideje bár létezik, csak az új, 1.3-as verziója teszi lehetővé a Files appok keresztül az IPA fájlok külső telepítését. Az AltStore ezeket képes megtalálni és installálni, jailbreakelés nélkül.


Mivel egyedi felhasználói licenceket használ a telepítéskor, és megkerüli a rendszert, ezért az Apple nem tudja feketelistára tenni vagy visszahívni az appot. Hátrány viszont, hogy 7 naponta az AltStore-on keresztül kell frissíteni, és egyszerre csak 10 ilyen app telepíthető.

Fotó: OPERATIONiDROID

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?