Apple iPhone SE 2nd gen.

Már a hivatalos hazai kereskedőknél is 180 ezer forton indul majd az Apple új gazdaságos telefonja. Ezért az összegért a 64 GB-os modellt vihetjük majd haza, emellett 128 és 256 GB-os verziók érkeznek még. Az iOS 13-at futtató készülék felületes szemlélődés után a 6-7-8 modellek közül bármelyik lehetne, vagyis visszatér az újabban már elhagyott Home gomb ujjlenyomatolvasóval, és a 4,7-es retina HD kijelző is.

Az Apple az első SE-nél már bevált receptet vette elő újra, vagyis egy népszerű formát töltött meg néhány aktuálisan menő hardverrel és funkcióval, ezeket pedig felütötte mindazzal, amitől a készülék új köntösbe öltözve ismét egy teljesen korrekt ajánlatként jelenhet meg a piacon.

Az aktuálisan menő hardver ezúttal az a A13 Bionic chip, ami az aktuális csúcsmodellekben is dolgozik. Ehhez jön egy 7 megapixeles szelfi, és egy 12 megapixeles széles látószögű hátlapi kamera, amiket a komolyabb chip elvileg kellően felturbóz ahhoz, hogy ne maradjon el fájdalmasan a mai csúcsmodellek kameraszigeteinek képességeitől. Emellett különféle játékokhoz is jóval ideálisabb alapot kínál, mint az első SE A9-es megoldása.

Az akksi az összehasonlító táblázat alapján nagyjából az iPhone 8-hoz hasonló időt bír majd, kicsit sajnálatos, hogy nem órában adták ezt meg, de azért van néhány értelmezhetőbb adat is. A gyártó ígérete szerint 40 órányi zene- és akár 13 órányi videólejátszást bír majd, külön kapható 18W adapterrel lehet fél óra alatt 50%-ra tölteni és támogatja a vezeték nélküli töltést is.

Emellett a mindennapi élet viszontagságait is jól tűri majd az új SE, hiszen sem a por, sem a kilötyögő italok nem foghatnak ki rajta, illetve egyméteres mélységig 30 percig vízálló, bár ezt a napi gyakorlatban valószínűleg kevesen és ritkán fogják valóban próbára tenni.

iPhone SE színválaszték
Piros, fehér és fekete színekben érkezik az SE

Türelmetlenek már április 17-től előrendelhetik, a ráérősebbek pedig szintén áprilisban, 24-étől csaphatnak majd le rá, piros, fekete és fehér színben, az alábbi árakon:

iPhone SE 64 GB: 179 990 huf

iPhone SE 128 GB: 199 990 huf

iPhone SE 256 GB: 239 990 huf