A vártnál magasabb lehet a PlayStation 5 vételára

A Bloomberg jól értesült forrásai szerint a Sony azt tervezi, hogy eleinte csak korlátozott mennyiségben gyártja majd a PlayStation 5-öt, a megjelenés és 2021. márciusa között 5-6 millió darab készülhet el. 

A PlayStation 4-ből ehhez képest a megjelenés utáni első fél év alatt 7,5 millió fogyott el. A feltételezések szerint azért jön korlátozott mennyiségben a PS5, mert viszonylag magas lesz az ára a menő hardverek miatt. Sokan aggódtak, hogy a járvány hatással lesz a gyártásra, de állítólag csak a marketing borult kicsit: a DualSense kontrollert is kapkodva mutatták be (és ennek ellenére sikert arattak megítélésben).


A Sony egyelőre nem árulta el a PlayStation 5 árát, de a rajongók 500 dollár körüli összegben reménykednek. Ezt több szakértő megkérdőjelezi, ugyanakkor ha e fölé emelkedik az árazás, az már a keresletet csökkentheti.

Fotó: Reddit

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?