A női ciklusra vonatkozó adatok elemzése mellett a a véroxigénszint-mérés is érkezik a Honor népszerű okosóráira, így ezek még hatékonyabban járulhatnak hozzá az egészség megőrzéséhez.

Folyamatos véroxigénszint-mérés

A véroxigén szintje azt mutatja meg, hogy a testünkben rendelkezésre áll-e az agyunk, szerveink, izomzatunk működéséhez létfontosságú friss oxigén. Az edzések során a vér oxigénnel való ellátottsága növekszik, hogy energiával lássa el izmainkat. Minél magasabb ez a szint, annál jobb az anyagcserénk, ha viszont nem megfelelő ez a szint, az például fáradtságot, álmosságot, kedvetlenséget, szédülést, gyors szívverést vagy memóriazavarokat okozhat.

véroxigénszint-mérés a MagicWatch 2-vel
Kép: Honor

A véroxigénszint mérésével megtudhatjuk, hogyan alkalmazkodik a testünk az edzéshez vagy nagyobb magasságokhoz, és mikor érdemes orvoshoz fordulni. A MagicWatch 2 frissítése ezzel a funkcióval már április második felében elindul majd.

A női ciklus követése is érkezik

Ugyanekkor startol a női ciklus követő funkcióval való frissítés a kisebb, 42 mm-es készülékek esetén – ennek oka valószínűleg az lehet, hogy ez a méret sokkal ideálisabb a hölgyek számára. A frissítésnek köszönhetően a MagicWatch 2 a nők egészségi állapotának lényeges jellemzőit is nyomon követi majd a menstruációs ciklusok és tüneteik naplózásával, valamint az adatok értékelésével, amelyek alapján előre jelzi a ciklus és a termékenység különböző szakaszait.

Női ciklus követése a Honor MagicWatch 2-vel
Kép: Honor

Az okosóra figyelembe veszi az életmód jellegzetességeit és egyéb egészségi mutatókat, például a napi aktivitás szintjét vagy az alvás minőségére vonatkozó információkat is. Így a készülék tulajdonosai a Huawei Health alkalmazás segítségével egy helyen ellenőrizhetik az összes statisztikát, illetve értesítést kérhetnek a ciklus várható kezdetéről is.

Természetesen a nagyobb, 46 mm-es verzióra is megérkezik majd ez a frissítés, erre nagyjából egy hónappal később, május közepén kerülhet majd sor. Az új funkciók eléréséhez mind az eszköz, mind az alkalmazás frissítése szükséges.