Telekom Slow TV: járd be otthonról a fővárost!

Két hónapja tartanak a kijárási korlátozások, így nem csoda, ha a budapestiek hiányolják a megszokott életüket. Ezen próbál segíteni a Telekom Slow TV. 

Budapest március közepe óta egy teljesen új arcát mutatja,
lelassult az élet az utcákon, és sokan még mindig a négy fal között töltik a napjaikat. A Telekom arra vállalkozott, hogy egy  24 órás virtuális sétára viszi a nézőt a fővárosba, egy egész napos, non-stop Slow TV adás keretében. Mindez tegnap indult a Telekom YouTube csatornáján. Miközben a napokban Magyarország jelentős részén életbe lépett a kijárási korlátozások enyhítése, Budapesten és Pest megyében a csendes,
néptelen utcákat egyelőre nem váltja fel a nyüzsgés. A világ legjobb turisztikai célpontjának több alkalommal megválasztott magyar főváros továbbra is az elmúlt két hónaphoz hasonlatos csendes, de így is magával ragadó arcát mutatja a szinte néptelen utcáival és tereivel.


Ezt az állapotot jeleníti meg a Telekom Slow TV, amely egy 24 órás, megszakítás nélküli műsorfolyam, a gyalogos perspektívájából bemutatva Budapestet. A Slow TV műfaja egyre népszerűbb a világban, emberek millióinak segít koncentrálni az otthoni munka közben, vagy éppen pihenni egy nehéz munkanap után. Ugyanakkor nem is mindennapi vállalkozás. A jelenlegi projektben egy teljes napot „sétálgathatunk” Budapesten, a belvárosi utcáktól a Budai Várig, Citadellától a Kopaszi-gátig, vagy a hajnali Normafától a Gellért-hegyig. Így a #digitálisösszefogás segítségével Budapest is egy teljesen új arcát tudja megmutatni olyan időben, ahol az élet – kényszerűen – még mindig nem a megszokott medrében és
intenzitással halad.

Címkép: Pixels4Free – Pixabay

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?