Nokia 125 és 150: nagyimobil modern külsőben

A Nokia 125 és 150 a régi idők kinézetét idézi, de a burkolat alatt kellően fiatalos dolgokat találunk. 

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona, két új készüléket mutatott be a Nokia 125 és a Nokia 150 képében. Mindkét eszköz közös jellemzője, hogy a márka eddigi legmegfizethetőbb, 2,4”-es kijelzővel ellátott készülékei. Tervezésükkor az elsődleges cél az egyszerű használhatóság volt. A két új modell nyújtottabb kialakításának köszönhetően több hely maradt a gomboknak, így a navigációs, illetve a híváskezelő és a szövegbeviteli gombok megnyomása is egyszerűbbé vált. A hetekig tartó készenlétet biztosító akkumulátor, az olyan klasszikus játékok, mint a Snake, illetve a vezeték nélkül is használható FM rádió szintén megtalálható a telefonokban. Az új Nokia 150 azoknak lehet megfelelő választás, akiknek fontos a multimédia, de nem akarnak sokat fizetni ezért. A beépített MP3 lejátszó és vakus kamera segítségével az alapvető igények kielégíthetők.


Noki 125. Kép: Nokia

„A klasszikus telefonok piacvezetőjeként folyamatosan azon dolgozunk, hogy még tovább fejlesszük a használhatóságot, ennek következő lépcsője az a két készülék, melyet a mai napon bemutattunk. A klasszikus telefonok népszerűsége a fogyasztók és cégek szemében sem csökken, jól látszik, hogy az ergonómia továbbra is kiemelten fontos a vásárlóinknak. Az új Nokia 125 és 150 egy új formát mutat be a kategóriában, a hosszúkás kialakítással fokozva a használhatóságot. A 2,4”-es, kategóriájában nagynak számító kijelző és a kedvező ár szintén fontos előnyt jelent. Mindkét telefon egyszerű, de különösen megbízható élményt nyújt a felhasználónak.” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetője.

Nokia 150

Az új Nokia 150 alapfunkciói között is ott a beépített MP3 lejátszó, valamint a vakuval ellátott VGA kamera és a Bluetooth adatátviteli képesség. Mindemellett igény esetén 32 GB-os bővítési lehetőséggel rendelkezik. A klasszikus játékokat kedvelők igényei is ki lettek szolgálva, hiszen alapértelmezett a Snake, de tölthetőek le további címek is.

Nokia 150. Kép: Nokia

További fontos információ, hogy az FM rádió vezeték nélkül is használható. A külső borítás ellenálló polikarbonátból készült, ami elég jól bírja a gyűrődést, az akkumulátor pedig akár egy hétig is bírja, bár ez inkább a készenlétre vonatkozik. A két készülékből Magyarországra a Nokia 150 érkezik július elején, fekete színben.

Címkép:Congngheviet

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?