Egy Futurama rajongó úgy döntött, ő bizony elkészíti a Bender alakú lámpát, ami ráadásul még beszél is, bár nem mindig túl cizelláltan, ahogy a filmbéli karakter sem. 

Akinek nem elég humoros, vagy szókimondó a Siri és a Google Assistant, annak biztosan be fog jönni Bender, akit egyébként a Futurama című, meglehetősen humoros rajzfilmben láthatunk. Megalkotásáért a sorozat nagy rajongója, és a karakter imádója, Zen Kong felelős, aki egy videót is közzétett arról, hogy mire képes a műve. A teljesen kézműves megoldásokkal készült lámpa 3D nyomtatással jött létre, amihez a modellt a Thingiverse-ről töltött le.

Bender szája és szeme is világít, odabent pedig egy Raspberry Pi Zero W lakik, amit a Pocketsphinx beszédfelismerő egészít ki annak érdekében, hogy minél könnyebben tudja értelmezni a felhasználó szavait. Tekintve, hogy a Futurama szereplője ihlette lámpa offline dolgozik, még attól sem kell félnünk, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek ilyen-olyan adataink, vagy lehallgatnak minket. Aki esetleg arra adná a fejét, hogy maga is épít egy ilyet, innen letöltheti a Python kódot.

Ami pedig Bendert illeti, teljes neve Bender Bending Rodríguez, és 2996. szeptember 4-én született (vagyis készült), a MomCorp vállalat termékeként, a mexikói Tijuanában. Különös ismertetőjele, hogy üzemanyagcellái feltöltése érdekében elég sokat alkoholt iszik, de nem veti meg a szivart sem.

Címkép: Domestika