Changli Nemeca: ilyen a világ legolcsóbb elektromos autója

A Changli Nemeca kevesebbe kerül, mint egy jól felextrázott MacBook Pro. Cserébe elég furán is néz ki. 

A Changli Nemeca olyan, hogy mikor ránézünk, nem tudjuk, szeressük, kinevessük, vagy szánakozzunk rajta. Mindez nem is csoda, hiszen egy olyan elektromos négykerekűről beszélünk, amit az Alibabán lehet kapni, és alapjáraton mindössze 930 dollár. Ez jelenleg bő 280.000 forint, bár ennyiért a járművet maximum nézegethetjük, mert elindulni nem fog. Az akkupakk ugyanis további 1200 dollár, ami 365.000 forint, tehát így már valahol 650.000 forint tájékán járunk. Ehhez jön még hozzá a szállítás díja, így valahol 3000 dollár (kb. 900.000 forint) magasságába jutunk. Ennyibe kerül egy szépen kigyúrt MacBook Pro, vagy éppen egy erősen elhanyagolt kis ház egy eldugott Bács-Kiskun megyei faluban.


Hozzá kell tenni azonban, hogy nem a Changli Nemeca fogja kiváltani a hazai utakon is jelen lévő lassú, ám annál hangosabb mopedautókat. Már csak azért sem, mert a mindössze 1,6 lóerős szerkezet maximális sebesség 30 km/h körül alakul, ezzel tehát inkább golfkocsiként funkcionálhat, semmint közúti négykerekűként. Ugyanakkor a súlya mindössze 300 kilogramm, tehát ha véletlen borulunk vele (ami a golfkocsiknál igen látványos tud lenni), akkor két-három jó erőben lévő ember simán talpra állítja. Ami pedig a kinézetét illeti, a kissé bugyuta küllem segít abban, hogy elfogadóbbak legyenek vele azok, akik egyébként simán letolnák az útról.

Címkép: Actualidad Motor

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?