Az olcsó OLED tv készülékek táborát erősítő Panasonic HZ980 azért úgy is elég ütős darab lesz, hogy hiányzik belőle néhány innovatív technológia. 

Az év elején a Panasonic több új, kiemelkedő tudású, innovációs finomságokkal kitömött OLED tévét mutatott be, amelyek ára viszont az átlagnál lényegesen húzósabb. A cégnél viszont valaki észbe kaphatott, hogy szükség lenne egy megfizethetőbb modellre, mindezt pedig konkrét lépések is követték.

Így született meg a Panasonic HZ980, amely idén a japán vállalat olcsó OLED tv -je lesz. A modell magyar ára még nem ismert, de azt már lehet tudni, hogy Nagy Britanniában kevesebbet kell majd érte fizetni, mint a nagy rivális LG középkategóriás CX OLED televíziójáért. Annak 55 inches verziója ugyanis 1700 fontba kerül, a Panasonic HZ980-ért pedig 1600-at kérnek el.

Az új Pana tévéből hiányzik a gyártó drágább magasabb modelljeinél megismert HDR Master technológia, valamint azoknál satnyább megszólalást produkáló, alapszintű hangrendszerrel látták el. Az okostévé rendszer persze nem hiányzik belőle, a házon belül összekalapált, Firefox alapú My Home Screen 5.0 révén pedig egy rakat internetes alkalmazás (pl. Netflix, YouTube stb.) érhető el közvetlenül.

Hogy mikortól lehet megvenni Magyarországon és mennyiért ezt az új olcsó OLED tv készüléket, azt még pontosan nem lehet tudni, de azt már igen, hogy Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban nagyjából egy hónap múlva a boltokba kerül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!