A legtöbb androidos mobilon már működik a Google Stadia

Meglehetősen döcögősen indult a Google Stadia útja, többek között azért, mert kevés országban és készüléken lett elérhető.

A Google most azonban még több okostelefonra hozta el a kísérleti támogatást, így csak a Stadia appot kell tudni letölteni. Amint fut, az Experiments fülön lesz egy „Play on this device” opció. Azt viszont továbbra sem tudni, konkrétan milyen követelmények vannak, vagyis mely mobilok támogatottak pontosan.


Ezen kívül mindenesetre 8 további OnePlus mobil kapott hivatalos támogatást, így a OnePlus 5-tól kezdve minden ilyen készülék támogatott. A képernyőn megjelenő érintős vezérlők is hasznos újítást jelentenek, így fizikai kontrollerre már nincs szükség. Ezen felül minden eszközön manuálisan lehet már beállítani a kimeneti felbontást. Sajnos azonban továbbra is csak 14 országban támogatott hivatalosan a Stadia, bár a Google gyors terjeszkedést ígér.

Fotó: Dixplore

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.