eSport: irgalmatlan pénzeket kerestek a profik a karantén alatt

Látva azokat az összegeket, amiket az eSport legjobbjai a karanténban otthonról, a közösségi média segítségével összehoztak, tudjuk, rossz szakmát választottunk. 

Azt eddig is tudtuk, hogy az eSport nagyon durva összegeket képes felmutatni, de most az is kiderült, hogy a sportolóknak még csak meg sem kell mérkőzniük másokkal ahhoz, hogy szintén nagyot kaszáljanak. A Compare.bet szerint ugyanis a koronavírus miatti bezártság elég jól hozott nekik a konyhára azzal, hogy a közösségi felületen elkezdtek immár influenszert is játszani. A bevételi piramis csúcsán egy Fortnite játékos, Turner Tenney tartózkodik, aki otthonról eddig 4.856.099 eurót kuporgatott össze azzal, hogy Twitteren, Instán, és egyéb felületeken nézett a kamerába. Nos, ez majdnem 1,7 milliárd forintnak felel meg. És mindezt néhány hónap alatt. Le a kalappal.


Kép: Lens Hitam
/ Shutterstock

De vélhetően a második helyen tanyázó Gabriel Toledo sem pityereg forró kakaót szorongatva a tévé kékes fényénél. Az egyébként Counter Strike-ban jeleskedő gamer 946.968 eurót húzott be, ami nagyjából 330 millió forint. Vélhetően még a bevételi lista tizedik helyén lévő Nicolai Reedtz is szép summával gyarapodott, figyelembe véve a 196.823 euróját (68 millió forint). Hogy miért ilyen népszerűek ezek a figurák? Erre is választ kapunk, ugyanis a számokat publikáló Compare.bet közel 2.000 európait kérdezett különféle dolgokról 18-35 éves kor között. Ebből az derült ki, 55 százalékuk szerint az eSport izgalmasabb, mint bármely más jelenlegi sport, továbbá úgy vélik, az esportolók az igazi influenszerek. 34 százalékuk simán fogadna is rájuk egy-egy mérkőzésen, míg 28 százalék szerint egyébként is megérdemlik a teljesítményük után nyújtott grandiózus összegeket. Végezetül említsük meg azt a 21 százalékot, akik úgy vélekednek, a népszerű esportolók jó példaképek lehetnek a gyerekeinek. És akkor most vissza a melóhoz!

Címkép: Gorodenkoff / Shutterstock

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?