Már saját fotós háttér is lehet a Microsoft Teams videohívásokban

A home office során sokan értekeznek videokonferencia keretében, ilyenkor pedig néha okozhat kellemetlenséget a háttérben lévő rendetlenség. 

Ezen egyre több szoftver segít egyedi hátterekkel. A Microsoft Teams is lehetővé teszi immáron a felhasználó által feltöltött fotók háttérként való használatát, de csak az ütemezett Teams meetingeken. A Teams képes továbbá elhomályosítani a hátteret, és előre beállított képet is lehet választani a háttér elrejtésére.


A Zoom egyébként már korábban lehetővé tette a meetingek hátterének átállítását egyedi képekkel, ezért is fontos a Microsoft számára, hogy a rivális megoldása ne maradjon le funkciókban. Arra azért figyelmeztet a Microsoft, hogy a bizalmas információkat nem feltétlen takarja ki mások elől az elhomályosító effekt vagy egy egyedi képháttér. Az ingyenes felhasználók számára újdonság, hogy már meghívókat is küldhetnek, és ütemezhetnek meetingeket.

Fotó: Microsoft

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?