mol limo bmw i3

Immár egy-két napos vidéki kiruccanásokhoz is elérhető a MOL Limo szolgáltatása, sőt a nyári szezon beindulásával a flotta is megújult, a felhasználók immár a prémium kategóriás elektromos BMW i3 modellt is választhatják Limo-s útjaikhoz.

A MOL Limo még 2019-ben végzett reprezentatív online felmérést – a 2000 fős minta válaszaiból kiderült, hogy az autómegosztás használata azok körében a legjellemzőbb, akik a tömegközlekedés mellett saját és céges autót is használnak, és ezeket egészítik ki a carsharing megoldással. A kutatás eredményei szerint minden második válaszadó a költséghatékonyság miatt választja az autómegosztó szolgáltatást, míg az egyik legnagyobb visszatartó erő, amit minden 5. felhasználó megemlített, hogy nem lehet Limo-val kedvezményesen vidékre menni. Erre reagált most a cég, így a szolgáltatása immár a hagyományos, percdíjas bérlési konstrukció mellett kedvező áron, napidíjas bérlés keretében is elérhető lesz. A felhasználók ezentúl a szolgáltatási terület, sőt Budapest határát elhagyva, akár egy-két napos kirándulásra is használhatják a MOL Limo autóit.

A flottában ráadásul újdonságokat is találhatnak a felhasználók, ugyanis 20 darab prémium kategóriás elektromos BMW i3 modell is elérhetővé vált. A BMW i3 piaci bevezetése óta világszerte a legnagyobb darabszámban értékesített tisztán elektromos meghajtású prémium jármű, amely az elmúlt években számos frissítésen átesett, és jelenleg már olyan hatótávval rendelkezik, ami lehetővé tesz akár egy balatoni kirándulást is.

„A flottában az elektromos autók arányának növelése mindig is kulcsfontosságú volt számunkra, és az utóbbi időben mind az infrastrukturális, mind pedig a gyártó oldali akadályok kezdenek elhárulni. A MOL Plugee-nak köszönhetően mind Budapesten, mind országszerte folyamatosan bővülnek az elérhető elektromos töltők, jelenleg már 35-öt üzemeltetünk Magyarországon. A jelenleg elérhető elektromos modellek már egyre szélesebb körű felhasználási lehetőségeket nyújthatnak a felhasználóknak a car-sharing-ben is: hosszabb utakat is lehetővé tesznek, valamint több hely áll rendelkezésre a csomagoknak. Úgy vélem, ezek a fejlemények akár lökést is adhatnak annak, hogy tovább bővítsük a flottát újabb elektromos autókkal” – mondta Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője: „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy a prémium autókra jelentős a kereslet, így az elektromos flotta bővítésénél a BMW i3 modell egyértelmű választás volt.”

Cyla és a Mol Limo BMW i3

A kompakt prémium, városi autóra esküszik Kajdi Csaba „Cyla” is. Elmondása szerint: „Ez egy rendkívül praktikus kisautó, amivel nemcsak a budapesti utcákon, hanem a bevásárlóközpontokban is gyerekjáték parkolni. Belül óriási a tér, amit tovább növelnek a hátrafelé nyíló hátsó ajtók. Arról nem is beszélve, hogy abszolút környezettudatos, hiszen tisztán elektromos meghajtású, és így a fenntartási költsége is töredéke egy hagyományos autóénak.”

A BMW i3 modellek havi díjas konstrukcióban 119, alkalmi felhasználás esetén 129 forintos percdíjjal használhatók. A napibérlés árai is megvannak: a Kia Picanto, a smart és a VW eUP! és UP! 9 999 forintos áron (alkalmi felhasználóként: 12 499), míg a prémium járművek, a Mercedes-Benz A-osztály, CLA és CLA Shooting Brake valamint a BMW i3 15 999 forintért lesz elérhető egy egész napra havi díjasként (alkalmi felhasználóként: 19 999 Ft). A napi díjas bérlés esetén a felhasználók elhagyhatják a zónát, de 100 km megtétele után 39 forint kilométer díjat kell fizetniük havi díjasként és 49 forintot alkalmi felhasználóként, kivéve a VW eUP és SMART autókra, amelyeknél nincsen kilométerdíj. A használatot csak a zónába visszatérve, azon belül fejezhetik be. Az autók tankolása és töltése a felhasználókra van bízva.

A MOL Limo-nál jelenleg is tart a 30%-os akció, így átmenetileg még ennél is kedvezőbb áron próbálhatók ki mind a legújabb MOL Limo-k, mind pedig a napibérlés.