Na végre: kicsi és olcsó OLED tv jő

A japán cég szerint az kisebb méretű és ennél fogva olcsó OLED tv nagy sikert arathat azok körében, akik nem akarnak olyan sokat költeni és/vagy egyszerűen nincs elég helyük.


A Toshiba televíziós részlegét hosszú éveken át tartó fájdalmas leépülést követően eladták a Hisense konszernnek. A kínaiak szerencsére nem darálták be a divíziót, meghagyták önálló leányvállalatként.  Pusztán tanácsokkal, gyártási kapacitással valamint ipari mennyiségű pénzzel segítik a munkájukat.Mindez pedig jót tett a Toshiba tévéknek, hiszen az utóbbi időben a márka már életjeleket mutatott az agónia keserű időszaka után. A cég pedig a jelek szerint gőzerővel dolgozik az új modelleken, amit tökéletesen alátámaszt, hogy bemutattak néhány érdekes terméket. Ezek közül is a legizgibb az új, kis méretű OLED tv, azaz az X84000, amely 48 inches változatban is elérhető lesz.

A képfeldolgozó chip házon belül készül, viszont a panelt az LG-től vásárolják. Attól a dél-koreai cégtől amely szintén idén lépett színre elsőként ilyen méretű OLED tévéivel. Ez az egész csak azért nagy szám, mert eddig a legkisebb elérhető OLED technológiára épülő készülék 55 inches volt. Ennél apróbbat ugyanis egyszerűen nem érte meg gyártani. Most viszont már annyit fejlődött a gyártástechnológia, illetve olyan sokat tudnak eladni a kijelzőkből, hogy csökkenteni tudják a méretet.

Kis méret = olcsó OLED tv

Ha pedig csökken a méret, akkor bizony csökken az ár is! Azaz jöhetnek végre a minél korábbinál kisebb és kedvező árú OLED tévék! Juhé! Az olcsó, 4K felbontású HDR támogatású OLED televízió iránt biztos lesz kereslet, legalábbis a Toshiba döntéshozói szerint. Emellett azt is kiemelték, hogy sokan eddig azért offolták a technológiát, mert egyszerűen nem fért el kényelmesen a szobájukban vagy a lakásukban egy 55 colos készülék. Ismerve a japán viszonyokat, az apró lakásokat, a túlzsúfoltságot, ez nem is akkora hülyeség. Szóval lehet, hogy ez a húzás tényleg áttörést hozhat az OLED értékesítési fronton.

A kicsi olcsó OLED tv egyébként figyelemre méltóan erős, 72 wattos integrált hangrendszert kapott, amivel biztosan oda fog pörkölni a hasonló méretű modelleknek. A Toshiba X8400 pontos ára és a megjelenés dátuma nem ismert. Eredetileg az olimpia előtt dobták volna piacra, de a hülye vírus miatt azt elhalasztották, így lehet, hogy ez a tévé is csúszik egy picit.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?