A Toshiba továbbra sem erőlteti a 8K/OLED fejlesztéseket, helyette a meglévő technológiákra próbál megfizethető termékpalettát építeni. A társaság ezúttal középkategóriás kínálatát erősítette az új képfeldolgozóval szerelt tévékkel.

A Toshiba UL7A/TL7A jelzésű újdonságok 49/55 hüvelykes méretben készülnek. A modellek oldalról megvilágított LED fényforrásokat használnak, valamint kompatibilisek a HDR, HLG és Dolby Vision szabványokkal. A készülékek a gyártó TRU Picture Engine elnevezésű motorját kapták meg, amely jobb mozgás megjelenítést és nagyobb színpontosságot ígér. A hangot Onkyo hangrendszer kezeli, ami támogatja a DTS TruSurround, valamint a Dolby Audio Processing eljárásokat. A tévék összedolgoznak a Toshiba Connect technológiával.

A Toshiba L5 sorozatú készülékek hasonló szolgáltatásokat kínálnak, mint a fentebb tárgyalt széria. Fontos különbség azonban, hogy ezek a készülékek hátsó megvilágítású LED fényforrásokat alkalmaznak, ezért kicsit vaskosabb a kialakításúak. A hangért ebben az esetben is Onkyo hangszórók felelnek, ám a teljesítmény kicsit visszafogottabb, s funkcionálisan is kevesebbet nyújt a rendszer. Minden új modell megújított felhasználói felületet kapott, számos dedikált alkalmazás érhető el közvetlenül. Az UL5A modell 43/49 és 55 hüvelykes változatban érhető el, míg a VL5 tévé 43/50/55 és 65 hüvelykes méretben kerül forgalomba.

Képek: Toshiba, What Hi-Fi?