Bejelentették, hogy halálra ítélik a Mixert, amivel játékos közvetítések piacát szerették volna meghódítani. Ez a nyár sem múlhat el Microsoft kudarc nélkül. 

A Microsoftról százból kilencvenkilenc embernek a Windows fog eszébe jutni. Joggal, hiszen ez a program mind a mai napig uralja az otthoni és céges számítástechnikai oprendszerek piacát. Ám az is igaz, hogy a cég története tele van katasztrofális ballépésekkel is. A konszern ugyanis időről-időre megörvendezteti ellendrukkereit néhány combos buktával, és 2020 nyarát sem sikerült megúszni.

Microsoft kudarc

 

Mixer-gikszer: ez az újabb Microsoft kudarc

A fejesek néhány évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy most aztán megmutatják mindenkinek, hogy mennyire fiatalos is a vállalat. Egészen konkrétan a Twitch streaming platform sikereit nézték ki maguknak, és úgy döntöttek, kerül amibe kerül, de meghódítják ezt a világot. Aki nem tudná, a Twitch a játékok online közvetítésére szolgáló szoftver, amely gyakorlatilag olyan, mint egy videómegosztó. Csakhogy itt a népek nem filmet, sorozatot, vloggereket vagy videoklipeket néznek. Hanem azt, hogy mások hogyan játszanak.

Ez a terület elképesztően nagyra nőtt az elmúlt néhány évben. Szó szerint százmilliók bámulják a közvetítéseket, és ez a szcéna olyan szupersztárokat termelt ki, akik ipari mennyiségű pénzt keresnek ezzel.

Microsoft kudarc

 

A Microsoft a jó szokásához híven egy kecses elefántbika diszkréciójával rontott a tánctérre, hogy elképesztő hatalmát, erejét, és nem utolsó sorban az Xbox-os hátteret kihasználva elragadja ezt a piacot a Mixer nevű szolgáltatás segítségével. Egyrészt irgalmatlan összegeket fizettek néhány nagymenőnek, hogy náluk folytassák a karrierjüket, másrészt pedig direkt elrontották a Twitch Xbox felületét, hogy a konzol tulajdonosai inkább a Mixert preferálják. A terv azonban nem jött be. A Mixeren a sztárok nézettsége visszaesett, a játékosok sosem kedvelték meg igazán, és így a látogatószám messze elmaradt a várttól. Nem sikerült a Twitchet, de még a YouTube-ot sem leverni ezen a fronton. Ráadásul a Facebook is elkezdett gőzerővel nyomulni az online játékos közvetítések területén, és ez bevitte a halálrúgást a szerencsétlen Mixernek. Ez pedig elhozta az új Microsoft kudarcot.

Ki merre lát!

A konszern vezetése úgy döntött, hogy már elég pénzt égettek el. Ez pedig megpecsételte a Mixer sorsát. Nem is vacakoltak sokat, hiszen már nyár közepén, 2020 július 22-én kivégzik a korábban agyon ajnározott szolgáltatást. A milliókért szerződtetett sztárok mehetnek ahova akarnak ingyen, a korábban már beszedett extra szolgáltatásokra jogosító pénzeket visszaadják, vagy levásárolhatóvá teszik.

Egy újabb sikertörténet ért véget, jöhet a következő világmegváltó ötlet!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!