Kép: Samsung

Egyre elterjedtebb az ívelt monitor, és a Samsung mint általában, most sem a peronról nézi a száguldó vonatot. Ennek fizikai kivetülése az Odyssey G9. 

A Samsung bejelentette, hogy következő generációs Odyssey G9 ívelt monitora lángoktól ölelt kicsiny hazánkban is elérhető lesz, felsorakozva a G7 jelű modell mellé. A CES 2020-on bemutatott készülékeket ívelt kialakítás, interaktivitás és kiváló képminőség jellemzi. A vállalat első Dual QHD gaming monitora NVIDIA G-SYNC támogatással és 1000R-es ívelt kijelzővel érkezik.

Kép: Samsung

Az Odyssey portfólió a TÜV Rheinland szerint az iparág legmagasabb teljesítményű 1000R-es ívelt kijelzője, és Eye Comfort szemkímélő tanúsítványt is kapott. Mindemellett az Odyssey G9 a Samsung első monitora hitelesített HDR10+ támogatással, amely a kvantumpontos technológia és a HDR1000 panelek kombinációjával megfelelő választás lehet a játékosoknak.

Kép: Samsung

“A nemrégiben bemutatott Odyssey G7 ívelt monitor mellé megérkezett a G9 is, a vállalat első Dual QHD gaming monitora, 1000R-es ívelt kijelzővel. Ez az innovatív portfólió így megerősíti a Samsung vezető szerepét a gaming monitorok globális piacán – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – Az Odyssey G9 ívelt monitorunk új szintre emeli a játékélményt és a kompetitív játékban is döntő szerepe lehet.”

Kép: Samsung

A játékosoknak szupergyors megjelenítésre és kiemelkedő válaszidőre van szüksége, miközben minden zavaró tényezőt igyekeznek kizárni. A 49 colos G9 a világ egyik első Dual Quad High-Definition (DQHD) 5120×1440 felbontású gaming monitora, amely olyan megoldásokkal segíti a játékosokat, mint a mindössze 1 ms válaszidő, a 240 Hz-es frissítési ráta, vagy a Dual QHD felbontású, kristálytiszta QLED képminőség.

Kép: Samsung

Az Odyssey G9 rendelkezik NVIDIA G-SYNC® és Adaptive Sync DP1.4 támogatással. A G9 külsejét tekintve fényes fehér borítással és futurisztikus Infinity Core Lighting megvilágítással érkezik 52 egyedi színárnyalattal és öt különböző fényeffekttel. A monitor Magyarországon az augusztus 10-i héttől érhető el 487.000 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.