Olcsó OnePlus mobil érkezik – robbanhat a piac

Hónapok óta pletykálnak már az olcsó OnePlus mobilról, amely eredetileg OnePlus 8 Lite néven kellett volna megérkezzen. 

Mivel a szériában nem debütált, ezért később OnePlus Z, majd mostanában OnePlus Nord néven kezdték emlegetni, nyári bemutató mellett. Immáron maga a OnePlus is folyamatosan tesz közzé róla közvetett kedvcsinálókat, és egy onepluslitezthing nevű Instagram-fiókot is indított. Folyamatosak a szivárgások, a konkrétum viszont kevés, egyelőre a választott név sem egyértelmű.


olcsó OnePlus

A kódolt üzenetekből arra lehet számítani, hogy OnePlus Nord néven jön az olcsó és 5G-s mobil, a rejtett jelek pedig azt mutatják a privát fiókban, hogy július 10-én lesz a bemutató. A OnePlus Nord elvileg Snapdragon 765G-t vagy egyenértékű MediaTek chipet kap, és Indiában már 300 dollárért vihető lesz. Azért ennyi pénzért egy ilyen telefon eléggé nagy dzsókernek tűnik, pláne úgy hogy a OnePlus nagyon odafigyel a teljesítmény optimalizálására is. A cég rendszeresen lecsippenti a felesleges sallangokat, kiiktatja a lényegtelen, de erőzabáló funkciókat. Mindennek köszönhetően a termékeik elég nagy népszerűségnek örvendenek a játékosok körében is.

Érdekes látni, hogy a cég hogy építette fel magát a semmiből ezzel a stratégiával néhány év alatt. Most már világos, hogy ez volt az egyik nyerő stratégia a mobilpiacon, és ezt kellett volna követni mondjuk a ultradrága csúcsmodellek erőltetése helyett.

Fotó: OnePlus

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?