Óriási bukás: Világszerte bezárja a boltjait a Microsoft

Egy éve sincs, hogy a Microsoft megnyitotta az első fizikai boltját Európában. Most mégis bezárja. Ez kérem bárhogy nézzük óriási bukás. 

Ami azt illeti, közel 11 éve nyílt meg a Microsoft első fizikai boltja, a mai napig összesen 116-ot nyitott a cég. Most viszont úgy döntött, hogy a világjárvány végével sem nyitja ki ezeket, hanem végleg bezárja mindet, négy kivétellel. New Yorkban, Londonban, Sydney-ben marad csak egy-egy, valamint a redmondi kampuszon. Ezek sem boltként üzemelnek tovább, hanem Microsoft élményközpontként. Arról nem beszélt a vállalat, hogy ez pontosan mit jelent majd. De hát némi fantáziával kitalálható, hogy ezekben az egységekben kívánják majd promózni a különféle új fejlesztéseket. Sőt azon sem lennénk meglepve, ha ezeket az egységeket nyilvános tesztlaborként használná a cég.


óriási bukás

David Porter alelnök szerint a Microsoft egyébként is jól áll online eladások terén, a termékportfóliója nagyrészt pedig már digitális ajánlatokból áll. Hiába tűnt tehát egykor jó ötletnek az Apple Store-okkal versenyezni, most meggondolta magát a Microsoft. A dolgozók közül viszont egyet sem küld el, mindenkit elhelyez cégen belül.

A vállalatra egyébként nem járnak túl jó napok mostanában. A Microsoft által nagy reményekkel beröffentett, Twitch gyilkosnak szánt Mixerről is kiderült, hogy óriási bukás. Kevesen használták, egy csomót költöttek rá, de nem futott be, úgyhogy most ezt is bezárják.

Fotó: Business Insider

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?