Forza Motorsport: kivágják a konföderációs zászlót használó játékosokat

A videojátékok világát sem kíméli a mostanában egyre inkább eszét vesztve elszabaduló rasszizmus ellenesség, így ezúttal a Forza Motorsport lépett valami furcsát. 

A Microsoft talán legnagyobb húzónevű konzolos játéka többek között egy elég jól működő szerkesztőt tartalmaz, melyben autóink egyedi megjelenését tudjuk megoldani ízlés szerint. Ám a Forza Motorsport a kialakult helyzet miatt úgy döntött, megválik azon játékosaitól, akik a konföderációs zászlóval díszítik járgányaikat. Éppen ezért egy Twitter bejegyzésben közölték, a továbbiakban a Konföderáció zászlójának használata az általános irányelvek szerint tilos. Aki ezt megszedi, az pedig gőzkatapulttal repül a játékból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a zászlós dekoráció innentől kezdve abba a kategóriába esik, mint például a horogkereszt.


A George Floyd halála utáni antirasszista megmozdulások egyre erőteljesebb méretet öltöttek, és mostanra oda jutottunk, hogy számtalan – ebben az összefüggésben sosem emlegetett – dologra nyomják rá a rasszizmus bélyegét. Így többek között évtizedek óta köztünk lévő mozifilmekre, aminek az lett a vége, hogy több más szervezet is igyekszik felkapaszkodni erre a vonatra. Így akadnak, akik szerint az autistákat rossz színben feltüntető alkotásokat kell eltakarítani a kínálatból, vagy ott van

a Forrest Gump esete, amit azért támadnak, mert egy háborúellenes aktivistát nőverőként jelenítenek meg benne az alkotók.

Ezek alapján pedig lassan bármire rá lehet sütni, hogy sért valamilyen nagyobb csoportot. Így lehet, hogy már egy olyan játékban is, mint a Forza Horizon, instant eltávolítást ér az a jelkép, amit a Hazárd Megye Lordjai című sorozatban, de még a filmes remake-ben sem fájlalt még senki.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?