Jön a kínai QLED 8K tv Magyarországra – reméljük olcsó lesz!

A TCL X91 a nagyratörő konszern első extrémen nagy felbontású modellje. Rettegnetnek a vetélytársak a kínai QLED 8k tv készüléktől?

A TCL egyike azon kínai cégeknek, amelyek az elmúlt egy-másfél évtizedben óriási növekedést produkáltak. A vállalat mostanra a világ harmadik legnagyobb tv gyártójává küzdötte fel magát, legalábbis ami a darabszámokat illeti. Simán lenyomták már e téren a Sonyt, a Toshibát, a Panasonicot, hogy csak néhány nagy nevet említsünk.


QLED 8K TV
A holding rendelkezik saját fejlesztő központtal, és van panelgyártó részlege is. Azaz képes totálisan egyedül televíziókat előállítani, nem függ semmilyen más vállalattól. Korábban a TCL inkább csak az olcsó, jó ár/érték arányú készülékek szegmensében vitézkedett, de mostanra már ez megváltozott. Jó pár innovatív televízió is megtalálható a kínálatukban, és idén előálltak az első QLED 8K tv modelljükkel is.

Ez az X91, amelynek hetvenöt inches változata, a TCL 75X915 hamarosan megérkezik hazánkba is, legalábbis ezt közölte velünk a cég képviselete. A magyarországi árról egyelőre pontos infó nincs, de azt tudjuk, hogy külföldön nagyjából 1 400 000 forintnak megfelelő eurót kérnek el érte. Ez nem kevés pénz, viszont ilyen méretben, és 8K felbontásban ez egyáltalán nem számít vészesnek.

Mindenesetre az már ebből is látszik, hogy beindulni látszik a 8K tv háború. Az persze kérdés, hogy mit fognak ezeken nézni az emberek, mert tartalom egyelőre még nem nagyon van. Sajna.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?