Zavarba ejtően élethű az Edge Innovations robotdelfinje

Ha nem tudnánk, hogy az Edge Innovations delfinje nem igazi, azt hinnénk, hogy igazi. 

Létezik a YouTube-on egy csatorna, ami Geo AR Games névvel illeti magát, és egy olyan illetőhöz köthető, aki a kiterjesztett valóságra épülő játékokat fejleszt. Nos, ő volt az, akit 2019-ben a kínai partnerével együtt felkértek, hogy dolgozzon egy akvárium projekten. Mármint egy valódin, amiben élettelen delfinek, halak, cápák, tengeri dinoszauruszok úsznak. Ezt követően jött a képbe az amerikai illetőségű Edge Innovation, mint a világon az egyetlen cég, mely képes teljesen élethűen megalkotni vízi élőlényeket. Habár az itt látható videón még egy palackorrú delfin korai prototípusa mocorog, azt azért el kell ismerni, hogy lenyűgöző a hasonlóság élő társaihoz képest.


Tehát az Edge Innovations még elég sokat fog csiszolni a roboton, ami egyébként már most is 10 órát képes úszkálni egy feltöltéssel, és 10 évig bírja a sós vizet. Ez a delfin azért készült, hogy meg tudják mutatni a megrendelőnek, mire számítson a kardszárnyú delfinek, belugák, és nagy fehér cápák esetében. Ami pedig az anyagi részét illeti, a tervezők szerint a bekerülési költség nem olcsó, ellenben a robotok 10 éves élettartamuk alatt, évi kétmillió vendég esetén, figyelembe véve a karbantartási igényt, egy hagyományos akvárium költségeinek egyharmadába kerülnek. Hiszen nem kérnek enni, nem betegek (bár elromolhatnak), nem piszkítanak a vízbe, és nem fáradnak el.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?