Rengeteg mini PC van a piacon, ezek többsége azonban vagy régi vagy eleve gyengébb hardverrel indul. 

Kevésben van dedikált videokártya, és éppen ezért érdekes az új Kingdel NC980. A mini PC-t sokan forgalmazzák, de dedikált GPU-val még csak az AliExpress árulja. A vételára 460 dollártól indul, ennyiért RAM és tárhely viszont még nem jár. M.2 2280-as meghajtóra és LPDDR4 RAM-ra van szükség, illetve egy 2,5 hüvelykes HDD is befér.

Mini PC

Mindegyik modellben van Intel Core i7-7820HK CPU és GeForce GTX 1650 videokártya, a GDDR5-ös verzió. Nyolc USB port, két WiFi antenna, három videokimenet, Ethernet és USB-C is jutott a gépre, jackcsatlakozó és optikai audioport mellett. A gép ennek ellenére csak 270 x 240 x 65 milliméteres.

A Mini PC-k egyébként manapság egyre népszerűbbek. Köszönhetően annak, hogy iszonyú mobilisak, gyakorlatilag egy zsebben elférnek. Illetve, hogy emellett már erőben is felveszik a versenyt akár a gamer notebookokkal is. Tehát csak egy kijelzőt, tévét vagy monitort, esetleg egy projektort kell szerezni melléjük.  Az is fontos szempont, hogy könnyen karban tarthatóak, a szervizelésük vagy bővítésük is egyszerűbb, mint a laptopoké.

A személyes tapasztalataink nagyon jók az ilyen gépekkel kapcsolatban, nem lennénk meglepve azon, ha ez a mini PC is végül komoly sikert aratna

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Kingdel