Anthénea: itt a megoldás a járványmentes nyaralásra

A koronavírus eléggé megnehezíti a kikapcsolódást, de az Anthénea vízen lebegő hotelszobája segít abban, hogy megtarthassuk a szociális védőtávolságot. 

Ahogy mindenki tapasztalja, a járványügyi helyzet rendkívül megnehezíti és elbizonytalanítja a nyaralási szándékainkat. Eleve külföldre is bajosabb távozni, hiszen nincs garancia arra, hogyha ki is jutunk, akár csupán néhány nap múlva haza tudunk-e jönni. Azonban egy Jean-Michel Duacancelle nevű, vízi objektumok tervezésében jártas illető talált megoldást, és úgy nevezte el, hogy Anthénea. A napenergiával működő lebegő lakosztályt az 1977-ben bemutatott James Bond film, az A Kém, Aki Szeretett Engem című film ihlette. Az inspiráció ugyanis az abban látható vízalatti laboratóriumból jött.


Az Anthénea teljesen önfenntartó, tehát mindent megold napenergiával, szükségtelen számára hálózati áramellátás. A hatalmas hatpakkos akkumulátorcsomag kellő mértékben tudja kiszolgálni az igényeket. Emellett pedig nem egy faházas felszereltséget kell elképzelni, hiszen nagy felületű üvegpadlón át szemlélhetjük a tenger világát. Amennyiben elfáradnánk, ott a hálószoba, fürdő, és plüssbevonatú bútorral szerelt nappali a tetőn. Az akár tucatnyi embert is befogadni képes vízi apartman egy szoláriumot is kapott, ha esetleg odakünn éppen nem ragyogna hét ágra a nap.

Az alkotó szerint leginkább az motiválta, hogy elképzelése szerint a jövő az ilyen jellegű, megújuló erőforrásokra épülő dolgokban van. Véleménye szerint a környezettudatos ember szeretne minél közelebb lenni a természethez, amit az Anthénea kiválóan biztosít.

Címkép és galéria: Techeblog

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?