Digitális igazolást kaphatunk a koronavírus tesztünkről

A Róbert Magánkórház által kiállított, színkódokkal ellátott igazolás azonnal bekerülhet az Androidon és iOS-en egyaránt futó GoodID mobil irattárca alkalmazásba.

Az ID&Trust Kft. által kifejlesztett GoodID COVID-19 Green alkalmazás a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen. Az alkalmazás a kiadott teszteredmény értelmezését színkódokkal segíti. Az applikációba bekerülő igazolás révén érintésmentesen és gyorsan ellenőrizhető a hiteles koronavírus-teszt eredménye. A fejlesztésben közreműködő szakemberek szerint a tanúsítványok digitalizálása megkönnyíti a használatot, és elősegíti az igazolások elfogadottságát.


GoodID COVID-19 Green igazolás

A magyar vállalkozásnak több mint másfél évtizedes tapasztalata van elektronikus okmányok és digitális azonosítás területén, többek közt a hazai eSzemélyi, a román egészségügyi kártya és a japán útlevél fejlesztése fűződik a nevükhöz.

Két évvel ezelőtt mutatkozott be mobiltelefonos irattárca alkalmazásuk, a GoodID, mely mindenféle okmányunk hiteles digitális megfelelőjét tudja magába foglalni, ezáltal távoli azonosításra, és 2019-től pedig online szerződéskötések lebonyolítására is megoldást nyújt.

A jelenleg forgalomban lévő koronavírus-tesztek megbízhatósága és az általuk kimutatott eredményről az egészségügyi szakemberek értelmezése egyelőre nem a legpozitívabb, a dolog időről időre finomodik. Viszont az általánosan elfogadott véleménytől függetlenül a kiadott igazolások jó kiindulási alapot adnak ahhoz, hogy helyreálljon a hétköznapi élet újraindulásához szükséges bizalom, és megszülethessenek a polgárok mozgását meghatározó szabályok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?