Ilyen űrhajóval repít a világűrbe a Virgin Galactic

A Virgin Galactic egy virtuális túrán mutatta be, milyen körülmények várják az űrbe vágyókat, miután kifizették a 65 millió forintos viteldíjat. 

Már nincs olyan messze, hogy a Virgin Galactic elindítsa sétaűrhajóját azok számára, akik szeretnének eljutni bolygónk és a világűr közös határára. Ennek apropóján a gyártó egy virtuális túra keretein belül mutatta meg, milyen is egy SpaceShipTwo belseje, amit a londoni Seymourpowell tervezett. A hat utas számára kialakított űrjármű ülései ötpontos biztonsági övvel várják a botcsinálta asztronautákat. Mindezek mellett fontos része a dizájnnak, hogy a kilövéskor és visszatéréskor fellépő – emberi szervezetet érő – erőhatásokat a lehető legjobb mértékben tompítsa.


A puha anyagokkal burkolt kabinból 17 ablakon lehet kikukucskálni, az utasok tevékenységét pedig kamerák rögzítik, így majd könnyedén mehetnek a dicsekvő posztok a közösségi oldalakra. Különlegessége a dolognak, hogy a Virgin Galactic már 603 foglalással rendelkezik, tehát az élménytől nem riasztja vissza ezeket az embereket a 200.000 – 250.000 dolláros ár, ami 60 és 74 millió forintnak felel meg. A tesztek gőzerővel folynak a cég bázisán, így a program kezdete vélhetően nem várat sokat magára. Ami még érdekes információ lehet, hogy a ruhákat az Under Armour fejlesztette. A cég vezérigazgatója, Michael Colglazier szerint az űrrepülés iránti igény hatalmas, a Virgin Galactic pedig itt van, hogy kielégítse.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?