RAW-támogatást kapott a Sony Xperia 1 II kamerája

Frissült az Xperia 1 II, és nem csak a legutóbbi biztonsági javításokat kapta meg.

A Sony igazi kameramobilként mutatta be az Xperia 1 II-t, amihez külön Photo Pro appot is írt a fotózás szerelmeseinek. Ebben rengeteg mindent lehetett állítani, vagyis azoknak készült, akik nem gyorsan akarnak lőni egy-egy szemkápráztató fotót, hanem inkább maguk állítják be a szükséges értékeket a kigondolt stílushoz. RAW-támogatást eddig azonban nem biztosított az Xperia 1 II.


Ez érkezett most meg a júliusi biztonsági frissítésekkel együtt az 58.0.A.3.88-as firmware-frissítésben. A csomag 75 MB-os, és az előlapi kamera teljesítményén is csiszol, valamint a videohívásokban is javít. Éjszakai mód azonban még mindig nincs külön a kamerás appban, pedig ez manapság már az olcsóbb mobiloknál is adott.

A RAW-támogatás jelenleg csak a Photo Pro appon belül használható, a DNG fájlokat automatikusan menti a belső tárhelyre a rendszer, a microSD-re nem lehet, feltehetően az írási sebesség miatt.

Fotó: The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?