Menő technológiákkal és jackcsatlakozóval újított a Sony Xperia 1 II

Az MWC a koronavírus miatt elmaradt, a bejelentések azonban nem. Itt van például a Sony első 5G-s okostelefonja, az Xperia 1 II. A neve miatt elég sok kritika érte, azonban maga a hardver és a fejlesztések ígéretesek. 

Az Xperia 1 II-be Snapdragon 865 lapka, 8 GB RAM és 256 GB tárhely került. A 6,5 hüvelykes HDR-es OLED-kijelző 4K-s és 21:9-es, az elmosódást csökkentő technológiával. Ezzel állítólag egy 90 Hz-es panel minőségét hozza.


A kamerarendszer három 12 megapixeles szenzorra épít ZEISS optikával és Sony Alpha fényképezőkről kölcsönvett funkciókkal, kezelőfelülettel. A valós idejű szemkövetés már állatokon is működik, illetve 20 fps melletti sorozatfelvételnél. A szelfiket egy 8 megapixeles kamera rögzíti.

Az akku ezúttal 4000 mAh-s, 18 wattos gyorstöltésre képes, és a vezeték nélküli töltést is támogatja. A fekete és lila színben, tavasz végére várható készülékre nagy meglepetésre jackcsatlakozó is került. Az Xperia Pro pedig egy különkiadás lesz mindebből, teljes 5G-támogatással, 512 GB tárhellyel és HDMI porttal a videogyártóknak.

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?