Amazon Internet

Ha van internet, akkor lehet interneten vásárolni is! Ha pedig valahol nincs vagy lassú, akkor csinálni kell egy gyors sajátot! Úgyhogy megszórják az eget egy nagy csomó kommunikációs műholddal, jön az Amazon Internet.

A világ legnagyobb online áruháza, az Amazon megkapta az engedélyt, fellőhetnek egy rakat, több, mint 3000 saját műholdat. Kommunikációs madárkákról van szó, amelyek feladata, hogy stabil és gyors internetkapcsolat megteremtését tegyék lehetővé a lefedett területen a nagy tömegek számára.

Amazon Internet

A cég álláspontja szerint ez az emberiség érdekeit szolgálja, hiszen a járvány, illetve a kényszerű otthonlét bebizonyította, hogy a jó net milyen fontos a távtanulás, távmunka és távkapcsolattartás szempontjából. De bármilyen furcsa, de nem elsősorban ez vezérelte a céget az Amazon Internet létrehozásában. Ugyanis alapvetően az a fontos nekik, hogy az emberek mindenhol tudjanak interneten vásárolni. Tehát ez nagyjából ugyanaz, mint mikor a Tesco ingyenes buszokat indított az áruházaihoz.

A flotta felét 2026 nyaráig kell fellőni, a maradékot pedig utána. Azon persze el lehet gondolkodni, hogy jó ötlet-e megengedni egy cégnek, hogy fellőjön 3000+ műholdat. Mi lesz, ha más is ezt akarja tenni? Mi történik, ha tönkremegy az Amazon? Mi lesz, ha ezek elkezdenek lezuhangatni vagy bármilyen más anomália történik? Azt mindenesetre lehet tudni, hogy a projekt több, mint 10 milliárd dodóba, azaz mintegy 3000 milliárd forintba kerül majd, legalábbis az előzetes számítások szerint. Ha bárkiben felmerül, hogy mégis hogyan fogják feljuttatni az űrbe a műholdakat az Amazon Internet számára, azt megnyugtatjuk, hogy a cég tulaja, Jeff Bezos a Blue Origins személyében rendelkezik saját űrhajó- és rakétafejlesztő vállalattal

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!