A legtöbb számítógépes egér nagyjából ugyanúgy néz ki, de persze itt is vannak kölöncök! Olyan digitális rágcsálók, amik leginkább úgy néznek ki, mintha egy betépett dizájner álmaiból szöktek volna át a Valóságba. Na, jöjjön most ezek közül néhány durva darab annak emlékére, hogy meghalt William English, akinek a digitális rágcsálókat köszönhetjük.

A számítógépes egér szinte észrevétlenül vált a mindennapok részévé, és már szinte elképzelhetetlen nélkülük az élet. Az első példányaikat és a működési elvüket meglepően hamar, 1968-ban alkotta meg William English és Douglas Englebart. Akkor tehát, amikor a “computer” szóra a legtöbb ember még azt hitte, hogy az valamilyen érdekes afrikai állatot takar.

William English most hunyt el, és biztos örömmel látta, hogy az általa megalkotott eszköznek milyen elképesztő mutációi születtek az évek, évtizedek során. Na, most ezekből válogatottunk ki 10 extrém példányt. Azért nem mondjuk, hogy ezek a “világ legdurvább külsejű egerei”, mert az ilyen hülye kinyilatkoztatásoknak nincs semmi értelme, de ettől függetlenül tényleg elég durván néznek ki!

1 – Aircraft Mouse

 

számítógépes egér

Kezdjünk egy igazán csecse darabbal, bemelegítésként! Az Aircraft Mouse megalkotásakor az volt a cél, hogy úgy nézzen ki, mint egy repülő. Sikerült! Bombajó ez a dizájn, imádjuk.

2 – Acrylic Mouse

számítógépes egér

Az “Akrilegér”. Nem tudjuk, hogy miért ez a neve, de mindegy is. Furán néz ki, azt is mondanánk, hogy még egy kicsit szexi is, de biztos eszetlenül kényelmetlen. Az ember csak ránéz, és fájni kezd a keze.

3: – ZalMan FPSGUN

számítógépes egér

Nem, ez nem egy hülye alakú vasaló, hanem egy hülye alakú egér. Lövöldözős játékok mellé tervezték céleszköznek, de valami fatális véletlen folytán nem futott be nagy karriert. Ez totál hülyeségnek tűnik első és második pillantásra is

4: Egérrel kitömött egér

Számítógépes egér

Erre inkább nem is mondunk semmit!

5: Novint Falcon

Számítógépes egér

Mi sem értjük! Mutatunk még egy képet, amitől sokkal okosabbak nem lettünk. Továbbra sem világos, hogy itt mi volt a mesterterv.

Számítógépes egér

6: Logitech Ergo

Számítógépes egér

Mintha épp születne a kisegér.

7: G Point

A végére hagytuk a legizgatóbb darabot! A G Point úgy néz ki, mint egy női nemi szerv. És nem is véletlenül. El se tudjuk képzelni, hogy ki lehetett a célcsoport (de….)

Végül egy képpel búcsúzunk Willam English papától! R.I.P. és köszi mindent!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!