Szokatlanul hamar vonta ki a forgalomból az aktuális csúcsmobiljait, a Pixel 4-es modelleket a Google.

A Google tavaly októberben dobta piacra a Pixel 4 és a Pixel 4 XL okostelefonokat, amelyek számos érdekes újítással debütáltak, így kétségkívül érdemesek voltak a figyelemre: hogy csak egy dolgot említsünk, a 90 Hz-es képfrissítést jelenleg is kevés mobil tudja, pedig jóval folyamatosabb képmegjelenítést tesz lehetővé.

Nem tartott azonban sokáig a pixel mobilok diadalmenete, ugyanis a megjelenés után tíz hónappal később úgy döntött a Google, hogy kivonja ezeket a forgalomból. A forgalmazás leállása ilyen hamar nem igazán történt még meg a Pixel csúcsmobiloknál, a Pixel 3 széria például 18 hónapig volt a piacon. Mindez pedig azért is érdekes, mert a Pixel 5 bemutatója eleve csak októberre várható.

google pixel 4
Forrás: Hardware zone

Természetesen a boltokból nem tűnik el azonnal a Pixel 4 széria, mert a Google bár leállította a forgalmazást, a meglévő készleteket még eladják. A korai nyugdíjazás sokak szerint annak a jele, hogy a Google meggondolta magát, és inkább a Pixel 4a által képviselt irányba indul el.

A Pixel 4a 5G és a Pixel 5 októberben debütálnak, a Pixel 4 mobilok értelemszerűen tovább kapják a frissítéseket. A Pixel 4a pedig hiába érkezett későn, már most a legnépszerűbb mobil az amerikai Amazonnál és Best Buy-nál.

Fotó: CNN