MIMIC: egy motor, ami mintha a TRON-ból gurult volna ki

De a MIMIC akár a Harrison Ford fémjelezte Szárnyas Fejvadászban is megállná a helyét, hiszen elég jól illeszkedik tetszőlegesen futurisztikus közegbe. 

Számos régebbi, de jól ismert mozifilmben igyekeztek felvázolni a lehetséges jövőt, vagy egy olyan szituációt, ami a valóságban vélhetően nem történhet meg. Így láttunk például emberi mutánsokat a Marson (Emlékmás), fura kinézetű és gondolkodású hölgyet Bruce Willis oldalán (Az Ötödik Elem), még egy halom ismert alkotást a Szárnyas Fejvadásztól a TRON-ig. Ezek közös jellemzője, hogy a képi világuk értelemszerűen tartalmaz egy víziót arról, milyen a jövő. A MIMIC nevű motor is ennek szellemében született, hiszen előállítója, az ipari tervezéssel foglalkozó Roman Dolzhenko hatalmas TRON-rajongó.


A MIMIC minimalista kinézete a matt fekete festéssel és a ledcsíkokkal gyönyörűen visszaadja a film motorjainak érzését. Annak érdekében, hogy a hasonlóság minél tökéletesebb legyen, a műszerek mindegyike digitális. Az elektromos hajtással működő motor kapcsán sokan kérdezték a tervezőt, hogy mi a helyzet a kanyarodással. Mert az első kereket fedő burkolat miatt ez valóban kissé aggályosnak tűnik, de úgy tudni, ha csak minimális mértékben is, de lehet fordítani a kormányon. Azonban még mielőtt bárki nagyon belelkesedne, a képeken látható járművek csak 3DS max-ben léteznek, és nem tudni, hogy valaha is valósággá válnak-e, és tényleg lehet majd rajtuk száguldozni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?