Nem csalás, és nem ámítás: egy teknős szarvacskákat visel a szemhéján

A többség meg volt győződve arról, hogy a neten terjedő kínai háromélű teknős kamu, vagyis csupán egy jól sikerült photoshop eredménye, mégpedig azért, mert az állat nagyon valószínűtlen módon szarvacskákat visel a szemhéján. 

A mai világban már a szemünk sem rebben a furcsaságok láttán, hiszen, ha látunk valami egészen különöset, legyintünk csupán, és elrendezzük magunkban annyival,  hogy ááá, biztos photoshop. Nos, így járt a napokban az a teknős is, aki a többséggel ellentétben nem csupán egy jól sikerült képszerkesztőnek köszönheti különlegességét, hanem a való életnek, ugyanis az állat tényleg szarvacskákat visel a szemhéján.


A hüllőkre és kétéltűekre szakosodott kavazui állatkert szerint valószínűleg ez az egyetlen ismert példánya a ritka teknősfajnak a világon, aki ezzel a különleges „szemellenzővel” bír. A nőstény állatot – merthogy bizony kislányról van szó – egy halász találta a Fudzsi-folyóban, Japán középső vidékén. A halász egy ideig magánál tartotta az állatot, ám végül odaajándékozta a kavazui állatkertnek.

teknős photoshop
Forrás: Hírstart

Amikor az állatkert gondozói kaptak egy képet az említett teknősről, annyira meglepődtek, hogy csupán egy ügyesen megszerkesztett képnek gondolták az egészet, ám később a hüllő „bebizonyította”, hogy ő bizony köszöni szépen, de tényleg így néz ki.

A 670 gramm súlyú, 16 centiméteres páncéllal rendelkező teknős életkorát körülbelül 10 évesre becsülték.

Az állatkert gondozói úgy döntöttek, hogy a photoshop nélkül is különleges nőstényt pároztatni fogják egy szokványos külsejű hímmel, így majd kiderül, hogy a szarvacska öröklődik-e az utódoknál. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a „végeredményre”, a szaporulat 2021 tavaszára várható.

Forrás: Index.hu

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?