Az Apple spéci szemüvege a filmes trükköt is tudni fogja

Az Apple AR szemüvege még a filmekből ismert, klasszikus zöld háttér effektusra is képes lesz. Aki tehát ilyen szemüveget hord, az ha szeretné, egészen másmilyen környezetben találhatja magát.

A kiterjesztett valóság, azaz az AR képes újraértelmezni a munkát, a tanulást, a játékot, a vásárlást, és úgy amblokk a világhoz való viszonyulást. A fejlesztés erről az oldalról megközelítve erősen hajaz a VR-eszközökre, azzal a nagy különbséggel, hogy ezt nem számítógép működteti, hanem egy IPhone.


Az Apple első AR szemüvegéről már jó ideje tudni, és gyakorlatilag már a bejelentése óta nagy várakozás övezi, most pedig ismét forró körülötte a levegő, ugyanis a legújabb információk szerint a szemüveg bírni fog a zöld háttér-technológiájával, azaz azzal, amivel a filmekben a színész bármilyen közegben elhelyezhető. Az Apple elképzelése szerint a szemüveg is erre lesz képes, hovatovább a vállalat szerint az okostelefonok ideje lejárt, és az okosszemüvegek veszik át a stafétát.

apple ar
Forrás: Vareable

Már ami a „filmes technikát” illeti, az Apple Glasses-ként emlegetett eszköz még közel sem tökéletes, ugyanis az Apple szerint túl nagy terhelést kap, így akadás nélkül egyelőre nem is hozható működésbe.

A háttér megváltoztatása egyébként nem csak a könnyed baráti beszélgetéseknél lehet jópofa, hanem gyakorlati haszna is van: a pilóták például sokkal hihetőbb környezetben tanulhatnak vezetni, de egy történelemóra is lényegesen izgalmasabb lenne, ha a hallgatók „testközelből” tapasztalhatnák meg a múlt nagy eseményeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?