Újabb Apple per: Most egy kis céget pereltek be annak KÖRTÉS logója miatt

A Prepear nevű bevásárlólista készítő alkalmazás logója egy stilizált körte. Ezt nem tűrhette a nagy tech óriás Apple, amely jogi eljárást indított egy mini vállalat ellen. Jön az egymilliomodik Apple per!

Az Apple körül az elmúlt évtizedekben kialakult egyfajta kultusz, és tény, hogy a vállalatot körüllengi valamilyen misztikus aura. Viszont sok szempontból pontosan ugyan olyanok, mint a legtöbb nagy tech cápa. Például előszeretettel mennek neki mindenféle baromságra hivatkozva kicsi, feltörekvő cégeknek. Így az ember már csak legyint, ha azt hallja, hogy megint valamilyen idióta jogi eljárásba bonyolódtak, mondván „áhh csak megint egy Apple per”.


apple per

Az amerikai konszern a közelmúltban könnyűsúlyú ellenfelet választott magának, hiszen a Prepear nevű cégre rontott rá. A bűnük az volt, hogy merészeltek egy stilizált körtét választani logónak a bevásárlólista összeállító alkalmazásukhoz. De most komolyan, aki képes arra gondolni e körte láttán, hogy ennek bármi köze lehet az Apple céghez, az valószínűleg nem komplett. Nyilván szó nincs arról, hogy a nagy óriás hátán akartak volna felmászni a körtés logójukkal.

A Prepear egyébként természetesen védekezik, és ennek kapcsán kiderült, hogy az Apple tucatnyi gyümölcs nevét, ábráját levédette, így azok tiltottak minden más piaci résztvevő számára. Ez pedig egyszerűen röhej, mint ahogy az is, hogy a big tech konglomerátumok a jelek szerint azzal szórakoznak, hogy kis cégeket szívassanak. Az erőviszonyok pedig nem egyenlőek, és abban is egészen biztosak vagyunk, hogy ez egy újabb olyan Apple per lesz, aminek a végeredménye már most borítékolható.

Már petíció is indult, aláírással lehet segíteni a Prepear-t az Apple elleni harcban itt.… ennek mondjuk sok értelmét nem látjuk, de aki gondolja, írja alá, 12 500 másik ember már megtette.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?