GOMI: hordozható töltő, ami tisztítja a bolygót

A GOMI egy olyan powerbank, ami újrahasznosított akkumulátorból és hulladékból készül. 

Bár nem gondoljuk azt, hogy túl sokan lennének, akik legalább hobbi szinten szokták látogatni az Indiegogo oldalát, pedig olykor egész érdekes dolgokra lehet bukkanni. Olyasmire, mint például a GOMI, ami egy környezetbarát powerbank, mivel újrahasznosított alkatrészekből áll. A 12.000 mAh-t raktározni képes eszközt kézzel készítik, egyszer már kiszolgált akkumulátorokból, valamint alapból nem újrahasznosítható műanyagokból. Sőt, a közösségi kalapozással indult kütyü esetében a fejlesztők azt ígérik, ha a hordozható töltő felmondja a szolgálatot, vissza is veszik, hogy így se keletkezzen hulladék.


Kép: Indiegogo

Az egyszerre két eszköz csatlakoztatására képes szerkezet erejéből iPhone X esetén 4,4 teljes feltöltés jön ki, míg iPhone 7-nél hat, Samsung S20-nál 3, Samsung S8-nál négy töltés lehetséges. A 12 x 8 x 2,5 centiméter dimenziójú szerkezet súlya bő negyed kiló, egészen pontosan 280 gramm. Akinek megtetszik a GOMI, háromféle színből választhat, úgy mint szürke, vörös, kék. A készítők azt is elárulják, hogyan jutnak hozzá az alapanyagokhoz. Minden akkumulátoruk olyan készletből származik, amit az értékesítők valamilyen oknál fogva nem tudtak eladni, vagy már lejárt az élettartamuk, és a felhasználók kidobták.

Kép: Indiegogo

Véleményük szerint az akkumulátor-pazarlás nagyon fontos probléma, és ennek minimalizálása érdekében még elektromos és hibrid autókat gyártó vállalatokkal is felvették a kapcsolatot. A műanyaghulladék pedig egyértelmű, hiszen tonnaszám sodródnak a tengerek, óceánok vizeiben, hogy aztán partra vetődve gusztustalan depókat alkossanak. Tekintve, hogy a kampány már lezárult, aki megkíván egy ilyet, 68 fontért juthat hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?