Kanye West 14 másodperccel maradt le az amerikai elnökválasztás indulójáról, ügyvédje szerint azért, mert az iPhone órák “híresen pontatlanok”. 

Az amerikai rappernek régi álma teljesülhetett volna azzal, ha Donald Trumpot követően ő ülhetett volna Amerika elnöki székébe. Ám erről már egészen biztos, hogy lemaradt, ugyanis nem sikerült időben benyújtania a szükséges dokumentumokat, amelyeket augusztus 4-én délután 5-ig kellett volna leadnia.

Az 5 óra márpedig 5 óra: hiába próbálták változatos módon megmagyarázni késésük okát – többek között például azzal, hogy nehezen nyílt az ajánlásokat fogadó iroda ajtaja -, nem fogadták el az érvelésüket, sőt több amerikai csatorna felvételén is egyértelműen látszik, hogy másodpercekkel később futottak csak be az érintettek. Amikor a tévében közvetítették a késést, az egyik riporter felmutatta egy iPhone óra alkalmazását, ezzel jelezve, hogy a zenész tényleg elkésett. A rapper egyik ügyvédje mindezt elrendezte annyival, hogy az iPhone-ok órája közismerten pontatlan, így ez nem bizonyíték a késésükre.

Kanye-West-Trump
Kanye West Trumppal Forrás: XXL Mag

Kanye West mögé egyébként az egykoron Trumpot támogató amerikai milliárdos vállalkozó, Elon Musk is beállt, és feltétlen támogatásáról biztosította a rappert, ám még ez sem mentette meg őt attól, hogy idejekorán elbukjon a választástól. Bár a rapper hatalmas Apple rajongó, kíváncsiak vagyunk, hogy ezután is akkora szeretettel gondol e majd a márkára, mint korábban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!