Igazán figyelemreméltó gőzkamrás hűtési rendszert épített az ASUS a ROG Phone 3-ba. 

Zack Nelson a népszerű JerryRigEverything csatornáján nem csak komoly stressztesztnek veti alá a legtöbb népszerű mobilt, de szét is szedi azokat, hogy megmutassa, milyen mérnöki megoldásokat alkalmaztak a gyártók. Az utóbbi napokban az ASUS ROG Phone 3-at is megnézte belülről, ennél a készüléknél pedig nagy kérdés volt, hogy mennyire vették komolyan a hűtési rendszert, főleg, ha már a dizájn is ezt hangsúlyozza.

Kiderült, hogy minden eddiginél komolyabb hűtést kapott a készülék, a hátsó üvegablak ugyanis tényleg teret enged a meleg levegő kiáramlásának, a port pedig egy mesh szöveg tartja távol. Ezt egy nagyobb fém panelre helyezték, ami hőpaszta segítségével veszi át a chiptől a hőt.

Az RGB-s LED-ek működéséről egy külön apró lapka gondoskodik, a legérdekesebb részlet azonban kétség kívül a gőzkamra volt, amely minden eddiginél nagyobb, és egy 1-es formáját vette fel. A tesztek szerint a nagy méret a gyakorlatban is megmutatta az előnyeit, mert a ROG Phone 3 igen sokáig bírja teljesítménykorlátozás nélkül.

A Rog Phone 3 egyébként valóban jogos a gamer jelzőre, ám az aktív hűtés alapján sajnos könnyű kikövetkeztetni, hogy a telefon nem áll majd ellen az elemeknek, így például kifejezetten ajánlatos lesz, távol tartani a víztől.

asus rog phone 3
Forrás: TechLector

Fotó: Zack Nelson

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!