Állítólag a játékosok körében igazán népszerű a modell, az előrendelés alatt elkelt az összes kicsi OLED tv.

Az LG az év elején jelentette be, hogy minden korábbinál kisebb OLED tévékkel lép színre. A 48 inches képátlóval bíró CX sorozatú termék a többi modellnél később, nyáron vált megvásárolhatóvá, első körben hazai pályán, Dél-Koreában.

A hírek szerint az előrendelési periódus során, mindössze egyetlen perc alatt elfogyott az összes elérhető modell. A piackutatók felmérése szerint elsősorban a játékosok cuppantak rá a termékre. Ha ez igaz, akkor bejött az LG számítása, hiszen a cég már korábbi kommunikációjában kihangsúlyozta, hogy elsősorban miattuk. Tehát a gamerek igényeik kielégítése miatt vágtak bele a kicsi OLED tv kifejlesztésébe.

A 4K felbontású, 120 Hz-es panellel ellátott készülék ugyanazt tudja, mint nagyobb társai. Tehát támogatja a HDR anyagok megjelenítését (HDR10, HLG, Dolby Vision), és ellátták a cég saját fejlesztésű, webOS okostévé rendszerével is. HDMI 2.1 csatlakozókat kapott, és támogatja a HDMI VRR, AMD FreeSync és Nvidia G-Sync technológiák használatát. Ez utóbbiak a játékosok számára fontosak, hiszen képesek a frissítési frekvenciát automatikusan a képi jelhez igazítani. Ennek köszönhetően pedig megelőzhető a képtöredezettség, illetve a képi jelek hamarabb kerülnek a kijelzőre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!