Mégsem kaphat AMD Radeon GPU-t az új Samsung csúcslapka

Az Exynos 1000-be a jelentések szerint nem építenek egyedi fejlesztésű Radeon grafikus vezérlést. 

Az elmúlt hónapokban azt pletykálták, hogy a Samsung következő Exynos lapkája, az Exynos 1000 hatalmas ugrást jelent majd minden szempontból, leváltja a gyártó Mongoose processzormagjait, és ARM Mali GPU helyett AMD Radeon grafikus vezérlést kap. Úgy néz ki, hogy a szivárogtatók tévedtek.


A megbízható Ice Universe azt állítja, hogy az Exynos 1000-be nem építenek AMD GPU-t. A Samsung-ügyekben kiemelten pontos Ice Universe szerint az Exynos 1000 is ARM Mali GPU-t használ majd, G78-as magokkal. Az AMD GPU csak a 2022-es Samsung csúcslapkába kerülhet bele.

Nagy kérdés, hogy az Exynos 1000 mennyire rúghat majd labdába az Exynos 990-nel szemben. Ez azért fontos és kritikus kérdés, mert az Exynos 990 miatt sokat kritizálták a gyártót, az teljesítményben és üzemidőben is gyengébbnek bizonyult, mint a Snapdragon 865 – így az amerikai Galaxy S20 és Galaxy Note 20 modellek is jobbak lettek persze.

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?