repülő autó
Forrás: CNN

Álom vagy valóság? Bizony valóság: a japán Sky Drive sikeresen tesztelte az első repülő autó modelljét, amellyel körülbelül négy perces utat tettek meg. 

Jó kérdés, hogy vajon hogyan sikerült eljutni oda, hogy a sci-fi filmek repülő autói a valóságban is megjelenjenek. Egyes feltételezések szerint már az sincs messze, hogy ezek az autók a mindennapjaink részei legyenek: ezt bizonyítja az is, hogy az SD-03 modell névre hallgató repülő jármű sikeresen végrehajtotta első tesztrepülését.

Augusztus 25-én a Toyota tesztpályáján engedték égre az SD-03-at egy pilótával, aki körülbelül négy perces utat tett meg a járművel. Erre Japánban korábban nem volt példa, az SD-03 ráadásul a világ legkisebb ilyen típusú modellje, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy körülbelül két normálméretű parkoló autó helyét foglalja el.

Az kétségtelen, hogy amióta vannak repülők, azóta ábrándozik az emberiség, hogy mi lenne, ha repülő autók is lennének. Talán éppen ezért nem meglepő, hogy már a huszadik század elején – a repülőzés és az autógyártás kezdeti időszakában is  – próbálkoztak olyan járművek építésével, amelyek mindkettőt egyesítik magukban.

A Sky Drive nagyon bizakodik benne, hogy idővel a mindennapok részeivé válhatnak a repülő autók, és ennek érdekében még a szokásosnál is többet fognak tesztelni. A céljuk, hogy jövőre már a tesztpályán kívülre is kimehessen a repülő autó.

repülő autó
Forrás: Tempo fotó

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!