Kép: Times24 TV

Idén szinten megszámlálhatatlanul sok rendezvény maradt el a koronavírus miatt, beleértve a világméretű eseményeket és a mezei futóversenyeket is. Az IFA 2020 azonban éppen most zajlik, de hogyan lehetséges ez? 

A tavasszal hozzánk is megérkezett járvány mindannyiunk életét befolyásolta, főleg akkor, ha odahaza gyerekek is vannak. Ezzel együtt elmaradtak a tömegrendezvények, és ez most sem sokat változott, kivéve, ha fociról van szó. Azonban az IFA 2020 mégis kinyitotta kapuit, bár nagyon komoly korlátozásokkal, de vajon mik ezek? A berlini városvezetés egyik intézkedése a koronavírus kapcsán, hogy október 24-ig minden olyan rendezvény piros lámpát kap, amelyen várhatóan ötezer főnél többen lennének. Azonban a Messe Berlin a helyi hatóságokkal karöltve kidolgozott egy olyan koncepciót, ami az egészségre és a biztonságra összpontosítva lehetővé teszi a megrendezést. Ennek egyik része, hogy az IFA 2020 nem nyílt rendezvény, azon csak a szakma és az újságírók vehetnek részt, de utcáról besétáló látogatók nem.

Kép: Prohardver

Másrészről az eseményt három részre particionálták, tehát van IFA globális sajtókonferencia, IFA NEXT és IFA SHIFT Mobility szegmens, továbbá üzleti és kiskereskedelmi találkozó. Ezekből a felhasználók számára az első a leginkább érdekes. Habár ott lesz 800 újságíró is, azért ez nem elég, így az egész eseményt élő közvetítés fogja kísérni azok számára, akik normális körülmények között személyesen lettek volna ott. Természetesen ennek is az a célja, hogy ne zsúfoljanak sok embert egy helyre, bár az újságírók a megfelelő óvintézkedések mellett szemtől-szembeni találkozókra is lehetőséget kapnak. Ugyanakkor akad egy pár cég, így többek között a Samsung is, amelyik azt mondta, a biztonság kedvéért idén inkább otthon maradnak az IFA 2020 helyett. Ők jellemzően virtuális bemutatókkal helyettesítik a berlini eseményt.